• Betaalbaar wonen
  • Goede voorzieningen
  • Prettige woonomgeving
  • Duurzaam wonen

Bestuur stuurt brief naar Gemeenteraad Hoogeveen over wijzigingen parkeerbeleid

Het bestuur van de huurdersvereniging Cascade heeft een brief gestuurd naar de Gemeenteraad en alle fractievoorzitters van de Gemeente Hoogeveen, waarin zij de aandacht vragen voor de verhoging van de woonlasten door de wijzigingen van het parkeerbeleid.

De financiën van de huurders van sociale huurwoningen staan onder grote druk na de huurverhoging in Juli 2020 en de geplande verhoging van parkeerleges per 1 Januari 2021.
Vooral de huurders die nu geen parkeervergunning nodig hebben zullen, als de wijzigingen worden doorgevoerd, een vergunning moeten aanvragen om hun auto nog  in de buurt van hun woning te kunnen parkeren. Tevens zijn er veranderingen in de bezoekerspassen op komst.

Het bestuur meent in haar brief dat de financiële problemen die de Gemeente Hoogeveen heeft niet zondermeer naar haar bewoners overgeheveld kunnen worden.
De Gemeente zal op haar uitgaven moeten bezuinigen en niet haar financiële problemen oplossen d.m.v. verhoging van haar inkomsten (parkeerleges).

Zie voor het persbericht de Hoogeveense Courant van Zaterdag 24 oktober 2020 en deze link op onze website.
De brief naar de Gemeenteraad en de fractievoorzitters van de politieke partijen is hier te vinden.

Deel dit bericht Terug naar overzicht

Aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Om u nog beter op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen hebben wij een digitale nieuwsbrief opgezet. U kunt hiervoor aanmelden door hieronder uw mailadres in te vullen.

Contact opnemen.

Heb je een vraag of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Contact opnemen

De laatste downloads & links

Prestatieafspraken met gemeente Hoogeveen

Download hier

De Woonbond - Thuiskompas

Bekijk pagina

Stel ons een vraag

Bekijk pagina