• Betaalbaar wonen
  • Goede voorzieningen
  • Prettige woonomgeving
  • Duurzaam wonen

Nieuwe woningen in Adriaan Baasstraat

De 32 duplexwoningen, ook wel beneden-bovenwoningen genoemd, aan de noordkant van de Adriaan Baasstraat worden vervangen door eengezinswoningen. Na technisch onderzoek blijkt de kwaliteit van de woningen onvoldoende om ze nog een aantal jaren te kunnen verhuren. En het opknappen en verduurzamen van de huidige woningen is op langere termijn duurder dan het bouwen van nieuwe.

Vernieuwing in de Verzetsbuurt
Het vervangen van de woningen in de Adriaan Baasstraat volgt op de recente sloop van de duplexwoningen aan de Gebroeders Poststraat, Tandarts Schipperstraat en Juliana van Stolbergstraat. Binnenkort start Woonconcept daar met de bouw van 36 sociale huurwoningen. De Verzetsbuurt wordt flink opgeknapt met deze nieuwe eengezinswoningen.

Meer dan vervelend voor de bewoners
De bewoners aan de Adriaan Baasstraat zijn allemaal persoonlijk bezocht en geïnformeerd over de plannen. ‘Bewoners hebben begrip, maar vinden het soms ook vervelend’, zegt Jaap Jumelet, bewonersconsulent bij Woonconcept. ‘Een aantal bewoners van deze woningen heeft hiervoor gewoond in één van de woningen in de straten waar nu de nieuwe woningen worden gebouwd. Zij moeten dus twee keer in een korte periode verhuizen en daar wordt niemand blij van. We doen ons uiterste best om hen zo goed mogelijk aan een passende woning te helpen waar ze kunnen wonen’.

De beste keuze
Om de technische staat van de huidige woningen op te knappen naar een goede en veilige woning voor de komende jaren, is een grondige aanpak nodig. De bewoners zouden dan tijdelijk uit hun huis moeten om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. En ook na de aanpassing, blijft het een oudere woning, die niet meer past bij deze tijd. Het vervangen van de woningen is daarom het beste scenario. Met de nieuwbouw krijgen de bewoners in Hoogeveen weer goede, duurzame woningen terug die past bij deze tijd qua indeling, grootte en energieverbruik.

Deel dit bericht Terug naar overzicht

Aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Om u nog beter op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen gaan we een digitale nieuwsbrief opzetten. U kunt zich hiervoor nu al aanmelden.

Contact opnemen.

Heb je een vraag of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Contact opnemen

De laatste downloads & links

Prestatieafspraken met gemeente Hoogeveen

Download hier

Landelijk huurbeleid 2018

Download hier

1 Woonruimteverdeelsysteem in Drenthe

Bekijk pagina

Stel ons een vraag

Bekijk pagina