Advies aanvraag Fusie Woonconcept Energie B.V.

Wat zijn adviesaanvragen?
HV Cascade (en de andere twee huurdersorganisaties HV Meppel en De Veste) hebben adviesrecht.
Dit houdt in dat zij schriftelijk (gevraagd en ongevraagd) advies mogen geven aan Woonconcept over voorgenomen beleidswijzigingen.
Dit advies is zwaarwegend, Woonconcept mag er alleen met een goede motivatie van afwijken (bron Overheid). Er zijn nog twee andere rechten die een huurdersorganisatie heeft nl;

• instemmingsrecht
    Hierbij geeft de huurdersorganisatie al dan niet haar instemming over een wijziging van het beleid.
  • Informatierecht
    Als huurdersorganisatie kunnen wij informatie opvragen.

De overheid heeft duidelijk geformuleerd in de Overlegwet 2015 wanneer eer sprake is van advies-, -instemming en informatie recht.
Zie hiervoor https://www.woonbond.nl/huurdersorganisatie/huurderswerk/rechten-huurdersorganisaties

Woonconcept heeft op dit moment een adviesaanvraag naar ons opgestuurd waarvoor wij 6 weken de tijd hebben om ons advies te formuleren:

1. Adviesaanvraag voor de fusie van Woonconcept Energie B.V. met de Stichting Woonconcept.
    Het betreft hier het volledig opgaan (fuseren) van Woonconcept Energie B.V. in de Stichting Woonconcept.
    Al haar taken en verplichtingen zullen worden overgenomen door de Stichting Woonconcept per 1-1-2022.
    Deze adviesaanvraag heeft geen gevolgen voor iedere huurder, maar slechts voor diegenen die zonnepanelen (530 woningen) en/of WKO (warmte/koude opslag) installaties via Woonconcept Energie B.V. huren.
    Er zijn vele zaken waaraan gedacht moet worden bij deze adviesaanvraag en het zou betekenen dat er heel veel informatie moet worden gegeven via de website dat niet van belang is voor het overgrote deel van de huurders van Woonconcept, dus mocht u meer willen weten over de inhoud van deze advies aanvraag, verzoeken wij u contact met ons op te nemen (telefonisch, mail of contactformulier (https://www.hvcascade.nl/contact/)