Duurzaam Wonen

Wat betekent duurzaam wonen?
Het is een term die we met regelmaat tegenkomen: duurzaam wonen. Maar wat houdt duurzaam wonen in? Het is niet alleen besparen op water en energie, maar het is veel meer dan dat. Het begint al tijdens de bouw of renovatie, veranderingen aan en van het interieur en wat je kunt doen wanneer je er eenmaal woont.

Als Woonconcept eenmaal de huurwoning duurzaam heeft gebouwd of verbouwd, kan het duurzaam wonen samen beginnen met u en Woonconcept:

Duurzaam interieur
Het is natuurlijk ook van belang dat u de woning op een duurzame manier inricht. Hierbij denken wij al snel aan meubels en accessoires van duurzame materialen.

Door het gebruik van echt hout krijgt uw keuken een duurzaam karakter. Een houten keuken gaat langer mee en geeft minder schadelijke stoffen af tijdens de installatie. Hout is op te schuren of over te schilderen waardoor het, er na jaren gebruik, weer als nieuw uitziet. Wanneer u op zoek gaat naar gordijnen, kunt u ook kiezen voor duurzame stoffen als biologisch linnen of katoen.

Duurzaam energieverbruik

Uiteraard zal uw energieverbruik lager zijn in een duurzaam gebouwd huis. Dit komt door de goede isolatie die is gebruikt. U kunt zich aansluiten bij een groene energieleverancier. Maar er zijn meer mogelijkheden. Denk hierbij aan ander energiebesparende mogelijkheden zoals:

 1. Zet je televisie echt uit
  Door je televisie en andere apparatuur echt uit te zetten, in plaats van op stand by, bespaar je elk jaar zo’n 60 euro per jaar

 2. Zet je verwarming 1 graadje lager
  Een klein verschil, maar door je verwarming een graadje lager te zetten, bespaar je al snel 70 euro per per jaar.
 3. Zet de verwarming ’s nachts op 15 graden
  Door de verwarming ’s nachts omlaag te draaien, bespaar je gemiddeld 80 euro per jaar. Heb je vloerverwarming? Zet je thermostaat dan op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.
 4. Was op een lagere temperatuur
  Wist je dat de was op 40 graden net zo schoon wordt als op 60 graden? En het scheelt je elk jaar ook nog eens zo’n 20 euro per jaar
 5. Bedek je radiator met radiatorfolie
  Hangen je radiatoren tegen een niet-geïsoleerde buitenmuur? Als je de achterkant van de radiator met speciale radiatorfolie bedekt, bespaar je makkelijk 25 euro per jaar.