Lidmaatschap Huurders Vereniging Cascade

Wat is een lidmaatschap?

Huurdersvereniging Cascade is een geregistreerde vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 670063434.
Daar zijn ook de oprichtingsakte en de statuten gedeponeerd.
Volgens de wet kent een vereniging leden en dient die vereniging een leden administratie bij te houden.

Wie kunnen er lid worden van de vereniging?

Wij hanteren de volgende definities voor de personen die een woning van de Stichting Woonconcept bewonen:

• Bewoner
    Elke natuurlijke persoon die geregistreerd staat in het BRP  (Basis Registratie Personen) op hetzelfde adres.
  • Huurder
    Iedere natuurlijke persoon die een huurcontract met de Stichting Woonconcept (mede) ondertekend heeft voor hetzelfde adres.
  • Lid
    Iedere huurder ,die een contract heeft (mede) ondertekend EN zich heeft aangemeld als lid van de vereniging (zie aanmeldformulier)
    Het is dus mogelijk dat meerdere huurders lid kunnen worden van de vereniging voor hetzelfde adres.
    Een voorbeeld:
    Een huurcontract is afgesloten met de Stichting Woonconcept voor een adres en is ondertekend door zowel de hoofdhuurder als de partner.
    In dit geval kunnen de hoofdhuurder en de partner zich apart aanmelden als lid van HV Cascade.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap van HV Cascade?

Leden van de vereniging kunnen invloed uitoefenen op het beleid van de Stichting Woonconcept d.m.v. een lidmaatschap en het bijwonen van leden vergaderingen.
Feitelijk worden de belangen van de huurders, die geen lid zijn van de vereniging, dus behartigt door de huurders die wel lid zijn van de vereniging.
Tevens kunt u als lid van de vereniging via ons gebruik maken van de diensten van de woonbond.

Voor aanmelden van een nieuw lidmaatschap klik hier

Voor afmelden van een bestaand lidmaatschap klik hier