Overlast Buren

Wonen in een drukke stad of straat kan flink overlast geven.
Zeker in gehorige huizen in de oude wijken van de gemeente Hoogeveen.
De mate waarin bewoners overlast ondervinden hangt af van persoonlijke beleving. Er zijn verschillende soorten van overlast zoals bijvoorbeeld:

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast is vaak een combinatie van een slechte bouwconstructie en ergernis. Remedie is doorgaans er over spreken met de buren en rekening houden met elkaar. Een isolerende vloer, plafond of tussenmuur kan soms uitkomst bieden, maar dat is meestal vrij kostbaar. Woonconcept is niet snel geneigd dit te betalen, maar een voorstel kan geen kwaad, zeker als dit van de buren gezamenlijk, de bewonerscommissie of huurdersvereniging komt. De regels qua geluid zijn over het algemeen vrij zwak, zodat gehorigheid niet snel als gebrek wordt aangemerkt. Dat wordt natuurlijk anders als er sprake is van een duidelijke bouwkundige oorzaak voor het geluid, zoals gaten in plafond of vloer. Heeft u het idee dat sprake is van een bouwkundig gebrek of wilt u samen met de buren een voorstel tot verbetering doen aan Woonconcept? Neem dan contact op met uw bewonerscommissie of de huurdersvereniging Cascade.

Vervelend gedrag buren

Heeft u last van het gedrag van uw buren? Dan kunt u informeren bij de gemeente of zij hier iets aan kunnen doen. Ook kan Buurtbemiddeling in de gemeente Hoogeveen helpen om het probleem bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar oplossingen.

Overlast openbare ruimte

Voor meldingen van overlast in de openbare ruimte kunt u terecht bij de gemeente. In Hoogeveen vindt u hier meer informatie.

Bijhouden overlast logboek

Het kan raadzaam zijn om een soort van logboek bij te houden met gegevens als datum en tijdstip, welke vorm van overlast, foto’s, geluidsopnames (vanuit de eigen woning).
Dit logboek kan als ondersteuning dienen bij de melding van overlast.