• Betaalbaar wonen
  • Goede voorzieningen
  • Prettige woonomgeving
  • Duurzaam wonen

Woonlasten

Woonlasten

Woonlasten zijn in feite de kosten van het wonen. Denk hierbij aan de kosten van de woning zelf (huur), de bekende GWL -kosten:¬†Gas, Water en Licht, de gemeentelijke afvalstoffenheffing, de waterschapslasten en eventueel het “rioolrecht”. Een niet onbelangrijke woonlast is die van de gemeentelijke belastingen.
Optionele kosten voor de woonlasten zijn die van servicekosten en een inboedel- en glasverzekering.
Kosten voor zaken als boodschappen en andere dagelijkse inkopen vallen niet onder de woonlasten!

Tips voor woonlasten

Om niet voor negatieve verrassingen komen te staan is het handig om voor de woonlasten kosten die niet iedere maand gedaan moeten worden (automatisch) op een aparte rekening over te maken. Op deze rekening stort men de vereiste hoeveelheid geld voor woonlasten die enkel jaarlijks/per kwartaal betaald moeten worden. Hierdoor is er altijd een reserve voor deze uitgaven en wordt voorkomen dan opeens veel woonlasten ineens betaald moeten worden.
Veel banken bieden de mogelijkheid om zogenaamde spaardoelen te gebruiken op dezelfde bankrekening en daar automatisch elke maand geld naar over te maken en later uit het spaardoel rekeningen, zoals genoemd, te betalen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Om u nog beter op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen hebben wij een digitale nieuwsbrief opgezet. U kunt hiervoor aanmelden door hieronder uw mailadres in te vullen.

Contact opnemen.

Heb je een vraag of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Contact opnemen

De laatste downloads & links

Prestatieafspraken met gemeente Hoogeveen

Download hier

De Woonbond - Thuiskompas

Bekijk pagina

Stel ons een vraag

Bekijk pagina